donderdag 10 december 2009

Varkensbrug

Wismar – Voordat we naar Hamburg vertrokken, wandelden Corien & ik gistermorgen door Wismar. Het plaatsje heeft een paar bezienswaardigheden die een bezoeker volgens het foldertje in het hotel niet mag missen. In de oude stad staan prachtige huizen, waarvan er heel veel recentelijk zijn gerenoveerd. Onder het kopje ‘aanrader’ stond in de folder: Slenteren door de straten van de oude stad en bezichtiging van de Nikolaikirche. Wij combineerden alle tips en begonnen de dag dus slenterend. Niet de stad in, maar eerst naar de oude haven.

Wismar heeft grachten.

Van ons hotel is het maar een paar minuutjes lopen. Het was rustig in de haven. De enige schepen die we langs de kant zagen, waren de schepen vanwaar men allerlei gerookte vis verkocht. Wismar is – net als Delft – een stad met grachten. Vanaf de haven volgden wij de gracht naar de Nikolaikirche. De kerk is, na de Marienkirche van Lübech, de hoogste ter wereld. Het is toch een tamelijk sober gebouw. Binnen is het mooi gedecoreerd.

Corien op de Sweinsbrücke.

Vanaf de kerk moet je de Sweinsbrücke over om terug te gaan naar het oude centrum. Waarom de brug zo heet staat niet in de folder. De brug komt in de folder helemaal niet voor. Dat is een omissie want op elke hoek van de brug is een bronzen beeldje van een varkentje. Steeds in een andere houding. Het zijn grappige beeldjes die een vermelding in de folder verdienen. Daarom dus een vermelding op ODD.

Geen opmerkingen: