zaterdag 26 december 2009

Kerstmis in deTrudo

Stiphout – Kerstmis begint met de kerstnachtdienst. Zo zijn we dat van oudsher gewend. Corien, Bob, Saskia, Sietske, Karsten en ik zaten op kerstavond dan ook vooraan in de Trudokerk. Benthe was wel in de kerk, maar zat niet bij ons. Zij speelde een rol in het kerstspel dat deze avond werd opgevoerd. Zij behoorde bij het koor van engelen dat de herders de blijde boodschap kwam brengen.
Het kerstspel.

Een uur voor aanvang van de dienst stonden er al mensen voor de nog gesloten deuren van de kerk te wachten. Toen de deuren eenmaal opengingen, zat de kerk in een mum van tijd tjokvol. Het was de eerst mis van de nieuwe pastor. Els & Ad en hun kleinkinderen zaten ook in de kerk. Hun dochters Maartje en Janneke zaten in het fanfareorkest dat de hele dienst begeleidde. Er was ook een kinderkoor.
Er was volop muziek. Janneke en Maartje speelden in het orkerst

Muzikaal gezien had men alles uit de kast gehaald. Na het welkomstwoord van de pastoor begon het verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan. Nadat Jozef en Maria zich met hun oudste zoon Jezus had geïnstalleerd in de stal voorin de kerk, kwam er een engelenkoor aan herders vertellen van de geboorte.
Benthe tussen de engelen.

Tussen de engelen ontwaarde ik kleindochter Benthe. Onder het zingen van ‘Gloria in excelsis Deo’ zochten de engelen ook een plekje in het tafereel van het kerststuk.
Op Eerste Kerstdag hebben we het kerstspel tijdens het ‘Kindje wiegen’ nog een keer meegemaakt.

Geen opmerkingen: