zondag 21 november 2004


Geloven in Delft


Klik op de foto en bekijk de cadeautjes.Delft – Het geloof in de Goedheilig man moet worden onderhouden. Niet alleen thuis komt hij langs om brave kinderen te belonen voor hun gedrag. Ook bij oma & opa weet de eerbiedwaardige Spanjaard zijn weg te vinden. Er moet dus gezongen worden. Benthe en Sietske deden het op vrijdagavond en Nienke, Dieuwertje en Emma deden het op zaterdagavond. Samen met ouders en grootouders werd het hele repertoire aan liederen ten gehore gebracht. Oma had zelfs voor worteltjes gezorgd. Ieder kind weet immers dat de schimmel van Sinterklaas dol is op een peentje.
Klik op de foto en bekijk de cadeautjes.De volgende morgen bleek de edele viervoeter de peentjes netjes te hebben opgepeuzeld. Hij had slechts een enkel stukje peen met wat loof achtergelaten. Het overduidelijke bewijs dat het dier kennelijk door de acherdeur naar binnen had gekeken en de peentjes had zien liggen. Want ook dat is opmerkelijk. Bij de meisjes thuis in Helmond en Eindhoven komen Sint Nicolaas en zijn zwarte pieten steevast door de voordeur, bij oma & opa prefereren ze de achterdeur.
”Dat is handiger met het paard”, wist oma. Een plausibele verklaring vonden de kleinkinderen. Klik maar eens op de foto en bekijk de door de sint achtergelaten cadeaus.

Geen opmerkingen: