woensdag 24 november 2004


Delft krijgt toch spoortunnel


Delftse wethouder Rik Grashoff is blij met de komst van de spoortunnel door het centrum van Delft.Delft – Jarenlang hebben ze in Delft actie gevoerd voor een spoortunnel door het centrum van de stad. Minister Peijs van Verkeer hield het project echter steeds tegen. Vandaag gaf ze echter haar verzet tegen het project op. Zij kondigde vandaag in de Tweede Kamer aan dat zij geld beschikbaar stelt uit meevallers op haar begroting. We hoorden het nieuws rond zes uur vanavond.
”Misschien maken we het dan toch nog mee”, zei Corien,terwijl ze enkele raapjes aan haar vork prikte. GroenLinks wethouder voor milieu, verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening en vastgoed van Delft Rik Grashoff gaf een eerste reactie: ”Ik ben blij dat de minister de koninklijke weg heeft bewandeld en het niet laat aankomen op een nieuwe confrontatie met de Kamer”. De Kamer dringt immers al heel lang aan op de versnelde aanleg van de spoortunnel door Delft, waardoor het huidige spoorviaduct dwars door de stad verdwijnt. Eind september nog liet de bewindsvrouwe weten geen geld vrij te willen maken. Ze trotseerde daarmee een kamermotie die opriep om vanaf 2010 344 miljoen euro voor Delft opzij te zetten.
Maar de aanbesteding van projecten levert steeds meer meevallers op, zoals laatst 117 miljoen euro bij de Betuwegoederenlijn. Bovendien zal minister Dekker van VROM ook een substantiële bijdrage leveren.

Geen opmerkingen: