woensdag 2 januari 2008

Het sneeuwt nog steeds


Barrie – Het sneeuwt nog steeds in Barrie, de woonplaats in Canada van Corrie en Warrie. Ook afgelopen zondag om vijf uur wilde Warrie zijn vrouw weer van het werk ophalen. De wegen waren door de aanhoudende sneeuwval in een slechte toestand, maar omdat de gemeente de gehele dag al bezig was met het weghalen van de sneeuw nog wel begaanbaar. Alleen de oprit van het huis van Corrie & Warrie was opnieuw geheel ingesneeuwd.

De auto loopt vast in de sneeuw.FOTO:WARRIE

Toen Warrie & Corrie terug kwamen, konden ze de oprit niet meer op. De auto liep vast in de sneeuw. Pas nadat Warrie de oprit met zijn snow blower had vrij gemaakt van sneeuw kon hij vanaf de weg met zijn auto de oprit op en de garage bereiken. Ook gisteren sneeuwde het de hele dag in Barrie. Dit keer was het niet zo veel, meldt Warrie. Het sneeuwt per dag niet meer dan tien centimeter zegt hij. Dat is voor Canadese begrippen niet veel.
In ons land zou het landelijk nieuws zijn, maar in Barrie kijkt men niet meer op van tien centimeter. Nieuwjaarsdag was Corrie vrij. Ik hoop voor haar dat het vandaag niet sneeuwt zodat ze zonder sneeuw te ruimen haar werk kan bereiken.

Geen opmerkingen: