dinsdag 1 mei 2007

Koninginnedag in de Prinsenstad


Delft – De viering van Koninginnedag is voor iedereen anders. In Eindhoven zal het extra feestelijk zijn verlopen na de recente spectaculaire voetbalontknoping in de Lichtstad. Maar ook in plaatsen waar het kampioenschap van PSV geen issue was, werd de officiële verjaardag van onze vorstin ook dit jaar weer uitbundig gevierd. Wij vierden deze zonnige Koninginnedag samen met kleindochter Emma.

We starten weer op het Oude Delft.

Terwijl het zestien man sterke koninklijke gezelschap in Woudrichem en Den Bosch deelneemt aan de feestelijkheden trekt ons driemanschap voor de koninginnedagviering door de Prinsenstad. Net als de koninklijke familie hebben ook wij een bepaalde route om af te werken. De drukke en feestelijke Oude Delft vormt ieder jaar de start van onze koninklijke route. Bij de studenten drinken we dan een oranje bittertje op onze vorstin. Na een heilwens en een driewerf hoezee slaan wij het traditionele drankje achterover met hen.

Bij de studenten drinken we onze jaarlijkse oranje bitter.

Vervolgens slenteren we naar de Markt. Onderweg stoppen we bij de diverse podia en luisteren naar de bandjes, bekijken de koopwaar op de vrijmarkt, snoepen een ijsje en rusten wat uit op een terrasje. Op het Bastiaanplein ontmoeten we bij een speelgoedauto een meisje dat volgens onze kleindochter sprekend op Dora lijkt. Samen met haar kleindochter beantwoordt Corien op de Markt de vragen van de oranjequiz. Ze herkent de mensen op de foto vlot.

De fotopuzzel levert geen problemen op. De reis naar Argentinië wint Corien zeker

“Zo is dat een kleinkind of ben je opnieuw begonnen”, vraagt een olijke kennis als hij ons tegenkomt op de Brabantse Turfmarkt.
Overal waar we vrienden of bekenden tegenkomen, wil iedereen iets vriendelijks zeggen over Emma.
“Ik zie het al, zij is sprekend je dochter”, meent een ander te herkennen.
“Dat is knap want ze is een dochter van mijn zoon”, werp ik tegen.
“De hoeveelste is dit nu al?”, vraagt weer een ander die ons op een terrasje ontwaart.
“De derde”, beken ik. “O, ik dacht dat je al meer kleinkinderen had”, antwoordt zij. “Sorry, ik dacht dat je biertjes bedoelde”, stamel ik snel.
“We hebben nu zeven kleinkinderen”, vult Corien snel aan. Zij duldt op dit onderwerp geen grappen.

Kijk eens opa daar staat Dora.

We vervolgen onze route hierna naar de Hippolytusbuurt. Daar laten we 3D-foto’s maken van ons drieën. Ik kan de plaatjes helaas niet op ODD laten zien, want daar heb je een speciaal kijkertje voor nodig. Onze viering van de Koninginnedag eindigt in de tuin aan het water.


Naam pinheadEen reactie van Saskia: ” Een gezellig dagje zo te lezen! Heerlijk hoor, met dit weer! En dat meisje... dat is inderdaad nèt Dora! ”

1 opmerking:

Anoniem zei

Een gezellgi dagje zo te lezen!
Heerlijk hoor, met dit weer!

En dat meisje... dat is inderdaad nèt Dora!

Lfs,
Saskia