dinsdag 17 april 2007

Merkwaardig beest


Delft – Zaterdag ontdekte ik in het winkelcentrum dat werkelijk iedereen tegenwoordig een telefoon heeft met een camera erin. Gordon zong ter hoogte van de mediamarkt en voorzag daarna de cd’s die de mensen kochten van een handtekening. Tjonge wat is die man populair. Hele drommen stonden met een cd in de hand te wachten. Heel veel mensen wilden ook met hem op de foto. Overal kwamen de telefooncamera’s te voorschijn. Veel moeders en dochters en een enkele jongen. Er werden zelfs baby’s in zijn handen gedrukt en met hem vereeuwigd. Gordon bleef bewonderenswaardig vriendelijk en werkte aan elke foto mee.

zanger Gordon met zijn fans.

Later op de dag had ik nog meer ontmoetingen met bekende Nederlanders. Ik vermoed dat geen van hen kan zingen en hun bekendheid beperkt zich tot kleinere groepen landgenoten. Ik ontmoette hen namelijk op een poëzieavond in de Van der Mandele-zaal. Daar lazen zes dichters voor uit eigen werk. Ook deze voorstelling was uitverkocht. Er moesten zelfs mensen staan. De avond begon met de Delftse dichter Arjen Duinker. Hij schrijft behalve gedichten ook cryptogrammen voor Het Vrije Volk. Zijn gedichten zijn overigens niet met raadsels gevuld. De voordrachten werden ingeleid door Kees ’t Hart. De andere dichters waren de econoom Nachoem Wijnberg. Hij publiceerde niet alleen dichtbundels maar ook onderzoeksrapporten met intrigerende titels als The dynamics of inter-firm networks in the course of the industry life cycle: the role of appropriability. Dichteres Anne Vegter die ook bekend is als toneel- en kinderboekenschrijfster. Iedereen met kleine kinderen of kleinkinderen kent haar De dame en de neushoorn. De Amsterdamse huisarts Toon Tellegen is ook al bekend van kinderboeken. Hij ontving daarvoor stapels literaire prijzen. Zij laatste bekroning heet De genezing van de krekel.

De dichter K. Schipper op Contour van de Nederlandse Poëzie.

Dichter K. Schippers ontving vorig jaar de Libris Literatuurprijs voor Waar was je nou? De in 2000 gedebuteerde dichter Alfred Schaffern was ook van de partij. Je ziet het was weer een ouderwets avondje genieten.

De Koe

Een koe is een merkwaardig beest
wat er ook in haar geest moge zijn
haar laatste woord is altijd
boe

K. Schippers

Geen opmerkingen: