zaterdag 8 september 2001

Geen hond die het gelooft
Helmond - Het Eindhovens Dagblad opent in de lokale editie voor buurtgemeente
Helmond met de kop Wethouder Jonkers stapt uit politiek. Daarnaast staat een foto van een lichtmiddelbare vrouw met een aarzelende glimlach: een echte CDA-kanjer. De duidelijke reden voor haar verdwijnen uit de wervelende politieke arena van deze groeigemeente staat er niet bij. De wethouder verblijft in het buitenland en iedereen tast in het duister. Toch moet het niet zo moeilijk zijn die te raden. Direct naast het verhaal over de onverwachte plons die deze steen in de lokale politieke vijver heeft veroorzaakt, staat nog een artikel over wethouders.
In het lokale park ‘de Warande’ prijken sinds twee weken, meldt de krant, borden met verboden voor wethouders. Een kennelijk boze hondenbezitter van deze verder heel diervriendelijke stad heeft stickers laten drukken met deze tekst en daarmee de bordjes ‘verboden voor honden’ overgeplakt. De gemeente begrijpt er niets van en noemt het ”een vreemde actie”.
Ik begrijp het wel. Voor wethouder Marleen Jonkers was het de laatste druppel. In haar brief zegt ze dat ze nu zin heeft "om wat anders te gaan doen". Het is een heel zware functie legt ze uit, die veel van haar gezondheid en privéleven vraagt. Nu er ook nog hondenbezitters zijn die haar de toegang tot het park willen ontzeggen is de maat kennelijke vol. Goed zo Marleen! Er zijn grenzen! Dit gaat te ver! Na alles wat je voor Helmond hebt gedaan, krijg je zulke borden in het stadspark. Schande. Ga maar lekker van je rust genieten op een bankje in het fraaie Helmondse park.

Geen opmerkingen: