maandag 21 november 2011

Van Tut naar Tøth

Delft – Op zijn tijd hebben we allemaal een knuffel nodig. Waarom? Nou gewoon, daarom! Daarvoor zijn we mensen. Zo’n knuffel op zijn tijd is heel wat waard. Ik heb dan ook een geweldig weekend achter de rug, want ik erg veel geknuffeld. Kinderen en kleinkinderen waren het weekend in Delft om met ons mijn verjaardag te vieren.
Mijn zeven kleinkinderen zijn geweldige knuffelaars. Daar boffen we geweldig mee. Al direct bij binnenkomst heb je de eerste knuffel te pakken en dat gaat het hele weekend door. Niet alleen de meiden Nienke, Benthe, Dieuwertje, Sietske en Emma zijn echte knuffelaars. Ook de beide jongens Karsten en Abel geven graag een welgemeende knuffel. Nu scheelt het wel dat mijn echtgenote & ik op het gebied van knuffelen allebei erg ervaren zijn. We kunnen niet alleen goed rinzepinzen, wij zijn ook erg goed in het terug knuffelen. Mijn echtgenote heeft op dit gebied zelfs nog een extra kwaliteit. Zij is namelijk erg goed in het repareren van een beschadigde dan wel versleten knuffel. Geef haar jouw zieltogende knuffel en zij brengt haar weer tot nieuwe glorie. Dat weet kleindochter Sietske ook erg goed. Deze kleindochter is zeer gehecht aan haar persoonlijke knuffel. Ze slaapt ermee en vindt er zo nu dan wat houvast. Haar knuffel, die van haar de naam Tut kreeg, is door het intensieve gebruik erg onderhevig aan slijtage. Corien heeft hem al eerder opgekalefaterd. Sietske liet dit weekend zien dat haar Tut heel erg aan zo’n nieuwe beurt toe was. Samen met Saskia heeft Corien Tut een ‘make over’ gegeven.
Corien zorgde voor een nieuwe muts, die door Saskia weer vast op het hoofdje van Tut werd genaaid. Een erg precies karweitje waar ze wel even mee bezig was. Op verzoek van Sietske fotografeerde ik Tut voor en na de hersteloperatie. Met het nieuwe mutsje kreeg Tut volgens mij een wat meer Scandinavische uitstraling. Ze zag er plotseling niet meer uit als Tut, maar meer als Tøth. Met haar nieuwe mutsje en mouwen kan Tøth er weer even tegen. Want zoals ik het begin al zei, een knuffel is belangrijk. Op zijn tijd hebben we er allemaal een nodig.

1 opmerking:

Sassefras zei

Tut mocht zonder problemen mee naar bed en ook nacht twee is ze er nog steeds heel blij mee! Missie geslaagd!!