vrijdag 7 juli 2006

Bezoek voor Mees


Eindhoven – Corien & ik bezochten vandaag Marieke & Michiel en hun zoon Mees. Het was een bezoek met een missie want Dieuwertje en Nienke vergezelden ons. De dag daarvoor waren de meisjes ook al met hun ouders op bezoek geweest. Toen had Mees even op schoot gelegen bij Nienke. Dat was later natuurlijk eerste klas gespreksstof in het gezin van Saskia & Sander. Dieuwertje had dat ook wel gewild, maar durfde het niet te vragen. Vandaag zou ze die kans niet voorbij laten gaan, had ze zich voor genomen.

Dieuwertje heeft Mees op schoot.

“Het mag vast wel", had mama bij het vertrek gezegd, maar je moet het zelf even vragen”. Dus dat deed de kleine meid. Heel trots zat ze op schoot bij de kerstverse opa Pieter Jan – inderdaad die kwam ook even langs samen met de nieuwbakken oma Nellie - en hield haar nieuwe neefje vast. Ze verklapte later in de auto dat ze Mees “heel lief” vond. Er waren trouwens meer mensen die even met de nieuwe wereldburger op schoot zaten.

Mees maakt kennis met zijn familie.

Het kereltje sliep er dapper door heen. Het manneke is heel erg populair. We hoorden van de nieuwe ouders dat vlak voordat wij arriveerden Annefien en Monique juist waren vertrokken. En toen wij op het afgesproken uur arriveerden, kwamen even later Pieter Jan en Nellie en kort daarna ook Guido nog even langs. En toen die allemaal weer weg waren, stak Sander nog even zijn neus om de deur.

Drie generaties.

Het was ook een mooie gelegenheid om te fotograferen. De digitale camera’s van Michiel, Pieter Jan en van mij snorden – als dat de goede term is voor een digitale camera - dan ook volop. Ik maakte ook deze driegeneraties foto. Mees is de oudste zoon van Michiel en die is op zijn beurt weer de oudste zoon van Pieter Jan. Gistermiddag zaten ze met z’n drieën in de Eindhovense zon. Ook al moet Pieter Jan nog even wennen - “Ik ben veel te jong om opa te zijn”, vond hij – de trotse blik verraad dat hij al van zijn nieuwe rol geniet.

Geen opmerkingen: