zondag 17 februari 2002


Vandaag is Benthe gedoopt


De doop van Benthe.Stiphout – Vandaag kwamen we in de Trudokerk bij elkaar rond de doop van Benthe. Daar hoorden we ook weer haar fraaie doopnamen: Anne-Benthe Francisca Maria. Op het liturgisch centrum van de fraaie dorpskerk vonden ouders, Peter & Meter en grootouders een plaatsje rondom de kleine meid. In de kerk zaten enkele tientallen familieleden en vrienden van de ouders. Het werd een hele mooie dienst. De kerk heeft twee pijporgels. Op het kleine orgel speelde haar oudoom Ad na het doopsel heel mooi ‘Bridge over troubled water’. De ouders van onze Benthe hadden het lied in de dienst opgenomen om uiting te geven aan de gezamenlijk wil om Benthe bij te staan op haar levensweg.
‘Als je vermoeid bent en je klein voelt,
Als er tranen in je ogen staan
Zal ik ze drogen allemaal
Ik sta naast je
Als het moeilijk voor je wordt
En je geen enkele vriend meer kunt vinden
Dan zal ik er voor je zijn,
Als een brug over woelig water’


Vandaag is Benthe gedoopt.


Vandaag is Benthe gedooptNa de doop werd de trouwkaars van de ouders aangestoken aan de paaskaars. Met die brandende trouwkaars werd de doopkaars van Benthe ontstoken. Ook Nienke kwam er bij staan. Zij kreeg van de pastoor ook een kaars en maakte zo met haar nichtje en de anderen een ‘kringetje van licht’.

Na de dienst wandelden familie en vrienden mee naar het huis van Benthe. Daar was koffie met gebak en later ook broodjes met soep. Iedereen had een presentje meegebracht voor de kleine meid. Het zag er allemaal reuze feestelijk uit.