zaterdag 16 februari 2002


Hedde ons stokske gezien


Hedde ons stokske gezien.Helmond – Adrie is een carnavalsvierder in hart en nieren. Niet altijd geweest, maar wel helemaal geworden. Hij is dan ook altijd heel erg druk in het carnavalsweekend. Gelukkig neemt hij wel altijd zijn camera mee als hij met carnaval onderduikt in de deinende en deunen zingende mensenmassa. Ook zijn echtgenote Monique heeft weer echt genoten. Ik heb haar – via de videobeelden van Pieter Jan – samen met een aantal vriendinnen in de weer gezien met haar stokje.
Het thema van de optocht was dit jaar 'ginne skrik' en dat heeft Adrie natuurlijk helemaal niet. Ik kon mijn feestende zwager overigens niet op de beelden herkennen. Even dacht ik dat een als ijsheilige verklede man, die 'ginne skrik' had voor de kou mijn zwager was. Maar toen besefte ik dat hij niet echt het type is van ‘kouwe kak’. Hij is meer het type van ‘voor d’n duvel niet bang’. Maar ook daar zag ik hem niet bij. Steeds als er een groepje hossende dames door het beeld trok, probeerde ik Monique te ontdekken. Ik zag een olijk groepje met een stokje spelen en vermoedde dat zij daar wel bij zou zijn. Maar het ging te snel. Gelukkig stuurde Adrie me deze foto zodat we haar allemaal nog eens op ons gemak kunnen bekijken.
De prijswinnaars
Uitslagen: Wagens: 1. Al zijn we heel 't jaar de klos, mè carnaval in Helmond gaon alle remmen los; 2. Kabouter Sprookjesstad; 3. Wai kleure d'n optocht; 4. Ginne skrik - Anwas zat; 5. Wai zin van d'n duvel nie bang. Grote groepen: 1. Ginne skrik want wai zin dur ok wir 'bij'; 2. Hedde ons stokske gezien; 4. Van A tot O. Kleine groepen: 1. Ginne skrik gai kriet van ons 'n strik; 2. La-kei; 3. Den roije skrik; 4. Wa'n ingewikkeld motto; 5. Ladykanten op transport. Paren: 1. Skrikbeeld; 2. Wai vliege vurbai; 3. Truc d'ooh; 4. Gai?; 5. Skonne skrik. Individueel: 1. IJsheilige, ginne skrik vur de kaaw; 2. Ben vur 'de Rooij' duvel nie bang; 3. Ginne skrik ik hauw jellie vur 't lepke; 4. ...tuin