dinsdag 13 november 2001

Hoe heet jouw poes?
Eindhoven – De poes van Saskia & Sander heet Nina. Het diertje dankt deze naam aan de wereldberoemde blues- en jazzzangeres Nina Simone. Toch vertoont de poes geen enkele gelijkenis met de Amerikaanse zangeres. Ook heeft het huisdiertje geen bijzonder aandacht voor muziek. Als Sander achter de piano kruipt, roert dat de poes niet. Ook als Saskia zingend door het huis loopt, heeft dat geen invloed op de gedragingen van Nina. Nienke draagt nog niet echt bij aan de muzikale uitingen van het gezin, maar ook dat laat Nina koud. Nina dankt haar naam aan een toeval.
De poes kwam – enkele jaren geleden - bij Saskia & Sander wonen, vlak voordat ze op vakantie naar Engeland gingen. Dus werd de zorg voor het nog zeer jonge katje aan een oppas overgedragen.
Wandelend door Norwich zochten de kersverse poesbezitters een cadeau om de poezenoppas mee te verblijden. In de etalage van winkel zagen ze een blikje liggen met de afbeelding van de “High Priestess of Soul” Nina Simone. In het blikje zat een cd met de grootste hits van de wereldberoemde zangeres en pianiste. Dat werd het cadeau voor de oppas en daar in Engeland werd bovendien meteen besloten dat de poes voortaan zou luisteren naar de naam Nina. Nou ja……..luisteren.
Een leuke manier om een naam te vinden voor je huisdier, vonden Corien & ik, die van de aankoop van het blikje getuige waren. Maar een originele naam is niet altijd makkelijke te vinden. Dat weten ook veel jonge ouders. Op internet zijn er tal van sites te vinden met kindernamen. Er is echter ook een poezennamenarchief op internet te vinden. Je kunt daar beroemde poezennamen vinden zoals Felix, Garfield, Heinz, Loedertje en Simba. Maar ook heel gewone zoals Poekie, Loekie, Vlekkie, Bibi, Lola, Moortje, Blackie, Snuffie, Dikkie Dik, Droppie, Lappie, Joris, Tom, Kitty, Kriebeltje, Mormeltje, Lotje, Socks, Minoes, Mickey, Jerry of zelfs gewoon Poes. En inderdaad Nina staat er ook bij.

klik naar het poezennamenarchief

klik naar Nina Simone


Nog 48 dagen tot de komst van de EuroGeen opmerkingen: