vrijdag 30 november 2001

George Harrison in Los Angelos overleden
Los Angelos – Er zijn twee redenen waarom de dood van de voormalige Beatle George Harrison gistermiddag op 58-jarige leeftijd indruk op me maakte. Ten eerste omdat het een belangrijke figuur [zanger, songschrijver en gitarist van The Beatles] is uit de muziekgeschiedenis van mijn jeugd. George was niet veel ouder en wij waren allen fans. En dat is ook meteen de tweede reden. Hij is een generatiegenoot. Ik raak elk jaar wel iemand uit m’n generatie kwijt.

Harrison overleed gistermiddag in het huis van een vriend in Los Angelos. Hij was al geruime tijd ziek en werd sinds kort behandeld in het Staten Island University Hospital in New York na een operatie aan een hersentumor eerder deze maand.
George vertelde in juli dit jaar al dat hij in Zwitserland wegens kanker werd behandeld. Twee maanden daarvoor was hij geopereerd aan een gezwel in een van zijn longen. Twee jaar eerder werd er keelkanker bij hem ontdekt.
George is het tweede lid van de The Beatles die is overleden. In 1980 werd John Lennon vermoord in zijn woonplaats New York.


Geen opmerkingen: