woensdag 31 oktober 2001

De moeder van Nienke schrijft:

Eindhoven - Wat gaat het toch hard, zeker als je nu van die kleine neefjes en dat
kleine nichtje ziet! Wat is Nienke dan echt al een hele meid.

Vorige week waren opa Joop en oma Marjan er. We bezochten samen de kinderboerderij. Daar waren de kippen met haar (Nienke wijst op haar hoofd), ze zegt: "kip!" en "mjam, mjam!". Twee dagen daarvoor aten we kip en dat vond ze erg lekker. Maar ook de konijnen in de kinderboerderij waren "mjam, mjam".

Toen ze samen met opa en oma naar de speeltuin in de buurt liep, wees ze hen duidelijk de weg. Opa en oma wilden de speeltuin binnengaan via de lange kant. Nienke stopt met lopen en wijs naar de korte kant, want daar is het hekje!

De laatste dagen wil Nienke nadat haar vuile luier uitgedaan is niet meteen een schone aan. Nee, eerst moet madam op de pot. En daar blijft ze zitten totdat er geplast is! En ja, daarna mag best de schone luier aan.

Ze gaat nu steeds meer woorden beter uitspreken. Dan zegt ze met veel nadruk de laatste letter, bijvoorbeeld: be-t en boe-k.
Op haar tenen lopen kan ze ook heel goed. Net liep ze nog op haar tenen een boek te lezen.
Zondag zaten we in de trein. Ze zat naast haar pappa op het bankje. Pappa las een tijdschrift en Nienke las haar eigen tijdschrift. Nee, ze hoefde niet geholpen te worden, dat kon ze allemaal best wel zelf. Dat was natuurlijk een mooi uitzicht voor deze trotse mamma!

Klik naar foto’s van Nienke


Geen opmerkingen: