donderdag 25 november 2004


Een aardig verhaal


Dit is een foto uit 1998. Corien staat in Kingston upon Thames te praten met Mary. Ook haar man Frank staat op de foto.Londen – We ontvingen gisteren een brief van onze vriendin Mary uit Kingston upon Thames. Dat gebeurt niet zo vaak meer, meestal stuurt ze tegenwoordig een e-mail. Ze vertelde ons in de brief een grapje, dat ze hoorde van haar Nederlandse lerares. De lerares had het weer gelezen in het NRC. Die krant gebruiken ze daar bij het onderwijs Nederlands. Het is in Delft een nogal bekend grapje. Het is wel grappig dat het nu tot Engeland is doorgedrongen.
Het gaat over een mevrouw die een rondleiding per boot door Delft krijgt. Een jonge vrouw vertelt in diverse talen wat er vanuit de boot is te zien. Als ze de Nieuwe Kerk passeren waar de leden van ons koningshuis begraven liggen zegt ze: “And here you see the New Church; this is the place where we bury our Oranges.”
Een op en top Engelsman naast haar mompelt voor zich uit:”I wonder what they do with their bananas?”
Een grappige anekdote. Ik vind het vooral grappig omdat de rondvaartboot helemaal niet langs de Nieuwe Kerk komt. Hij vaart langs de Oude Kerk. In Delft wordt er dan ook een andere variant van het verhaal verteld. Daarin leidt de Delftse burgemeester de burgemeester van het Engelse Kingston upon Thames door de Nieuwe Kerk. Ik geloof zelfs dat ik daar bij was. Veel doet het niet toe. Het is een aardig verhaal.

Geen opmerkingen: