woensdag 24 april 2002


Het gat van Helmond


De foto is helaas niet langer beschikbaar.Helmond – In het Helmondse stadsdeel Stiphout ligt in de Gasthuisstraat een gat. Niets bijzonders zou je zeggen. Er ontstaan in meer steden in ons land spontaan gaten in de straten. Het is dan zaak direct de mensen van gemeentewerken er heen te sturen en het gat te laten dichten. In Helmond blijkt dat niet mogelijk. Het is namelijk niet zomaar een gat. Het is een steeds terugkerend gat. Het is een repeterend gat. De wakkere mensen, die in dienst van deze Brabantse gemeente hun brood verdienen, hebben echter wel heel kordaat met hekken de straat afgezet.
Daarna is men op zoek gegaan naar kundige gatendichters. Want niemand in Helmond was in staat het gat te laten verdwijnen. En toch zijn ze tot veel in staat in Helmond. Ze bouwen bruggen over het kanaal, zetten huizen op de punt overeind, maar een gat opvullen vinden ze hier helaas niet zo eenvoudig.

Mysterie
De foto is helaas niet langer beschikbaar.Niet dat men geen poging heeft gewaagd.Men heeft geprobeerd het gat op te vullen met puin en zand. Daarna werd er weer een deklaag overheen aangebracht. Het mocht niet baten. Het gat kwam weer terug. De Gasthuisstraat is nu al maanden niet te berijden, vanwege dit mysterieuze gat. De gemeente Helmond heeft domweg niet de juiste mensen in dienst. Zakkenvullers misschien wel, maar gatenvullers zeker niet. Overigens klagen de bewoners van dit stadsdeel niet. Men rijdt simpelweg een straatje om. Het zal niet lang meer duren of het gat wordt opgenomen in de folder van de VVV: komt naar de parel van Brabant en ontdek zelf het mysterieuze gat. De lokale carnavalsvereniging zou het ‘gat van stiphout’ makkelijk tot thema van het volgende carnaval kunnen maken. Ik gok er op dat men ook dan nog steeds met de handen in het haar zit.