woensdag 3 mei 2006

Rio & Eva wonen groter


Helmond – Eva & Rio zijn verhuisd. De avontuurlijke konijnen van Benthe en Sietske stonden op het punt om weer te ontsnappen. Saskia ontdekte dat ze driftig aan hun verblijf hadden zitten knagen en op het punt stonden om uit te breken. Ze besloot daarop om de diertjes een ruimer onderkomen aan te bieden.

Sietske zorgt dat de konijnen niet kunnen ontsnappen.

Toen wij afgelopen vrijdag bij hen waren, was Bob juist in de tuin bezig om het nieuwe onderkomen in elkaar te zetten. Het werd een ‘huis’ met twee verdiepingen. Het geeft de dieren wat meer ruimte om te lopen en zelf om rechtop te staan. Terwijl Saskia het nieuwe verblijf inrichtte met stro e.d. hield Sietske de wacht en zorgde er voor dat de diertjes niet konden ontsnappen.

Gaan ze al naar boven.

De beide kinderen observeerden Rio & Eva na de verhuizing langdurig. Het duurde echter nogal lang voordat hun dierenvriendjes uiteindelijk het trapje naar boven durfden op te gaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuke foto's

Ze hadden echter al langere tijd een groter onderkomen (een ren aan het hok vast), maar dat hebben ze helemaal kapot geknaagd. Ook de opvolgers daarvan werden vakkundig uit elkaar gehaald. Zelfs een hok dat me speciaal aanbevolen werd, is (in één nacht!) kapot gegeten.

Omdat ze dit dichte hok heel lieten, zaten ze nu samen hierin. Eigenlijk is dat veel te klein. Maar ja, de losse ren was óók al kapot… Dus… vandaar dat de heren nu in een nieuw onderkomen zitten. Met voldoende ruimte, zodat ik niet meer afhankelijk ben van ‘aanbouw’ om ze extra beweging te geven. Hopelijk laten ze dit hok heel!