dinsdag 30 mei 2006

Fleurig Artimond


Helmond –Afgelopen weekend was er op gebied van kunst en cultuur een hoop te beleven in Helmond. Vrijdagavond begon daar de veertigste editie van Artimond, het driedaagse festival dat jaarlijks zo'n tienduizend bezoekers trekt. Of dat aantal ook dit jaar is gehaald, weet ik niet. Het weer werkte niet erg mee. Artimond is niet alleen een kunstfestival, er staat ook film, beeldende kunst, cabaret, (straat-)theater, dans en muziek op het menu van dit festijn. Zaterdag legden Corien, Els en ik de Artironde voor wandelaars af. We moesten door het erg natte weer de wandeling langs galeries, in het centrum, helaas voortijdig afbreken. Dansvoorstelling zijn ook niet doorgegaan. Het Havenplein stond zaterdagavond in het teken van de finale van het 0492 PopPodium. Ook hier was het weer een lelijke spelbreker. We hebben – uit de verte - wel de Helmondse band Smith B. gehoord, maar hadden niet de moed om onder een pluutje te blijven staan.

Serina.

Het ‘Kunstig Koken’ in hotel West-Ende ging op zaterdag natuurlijk wel gewoon door. In de aankleding herkenden we de artistieke hand van Marieke. Zij was met haar collegaatjes ook verantwoordelijk voor de aankleding en beschildering van Anne-Sofie en Marlotte. De beide nichtjes deden een act als levend standbeeld.

Anne-Sofie.

Zondag was het weer een stuk beter en kwam het uitgebreide programma van het Artimond Straattheater in de Kasteeltuin en op het Boscotondoplein wel tot zijn recht. De traditionele kunstmarkt trok veel publiek, op zoek naar een aardig kunstwerk of mooi sieraad. Nu waren Serina (Marlotte was verhinderd) en Anne-Sofie te bewonderen als bloemenvaas.

Geen opmerkingen: