donderdag 20 september 2001

Nienke’s avonturen
Eindhoven - Nienke is net wakker geworden met een heerlijke poepluier. Dat is er weer uit voor vandaag. Ondertussen klimt ze op een tafeltje en haalt een boek van Bommel uit de kast: "Beer!" zegt ze. Vanmorgen zei ze dat ook alsmaar, maar ze keek niet naar de muziekbeer. Mamma snapte het niet. Tot ze op mamma’s been tikte: haar pyjamabroek zit onder de beren!

Nienke heeft werkelijk genoten van de rijtoer van Prinsjesdag: "Hihihihi!", riep ze steeds als ze al die paarden zag. En maar zwaaien naar al die mensen, ze kan best prinses Nienke worden!

Als de telefoon gaat roept ze tegenwoordig:"Papa!". Ze is hevig teleurgesteld als het papa dan niet is. Laatst hebben Nienke & haar mams maar opgebeld naar papa, want ze snapte er niets meer van. Nienke geeft kusjes precies op het spreekgaatje van de telefoon bij wijze van afscheid. En zwaaien natuurlijk!

Baby is een belangrijk woord geworden. Haar pop is echt haar baby en die wordt constant in bed (poppenwagen) gelegd. En als de baby uit de wagen komt, dan moet ze slapen op de bank. Of op schoot bij haar mamma. En soms moet de baby ook drinken: aan haar borst of die van haar mamma! Gisteravond kwam tante Saskia eten. Toen die zei dat de baby in haar buik zat, snapte Nienke er niets meer van: de baby lag in de wagen! En natuurlijk staan er al wat cadeautjes klaar voor tante Saskia en ome Bob (ja ja, wat zou het zijn?) en als ze de presentjes ziet zegt ze ook meteen: "Baby!"

Ondertussen is Nienke een echte hulp in de huishouding aan het worden voor mamma Saskia. Als mamma stofzuigt, moet zij ook poetsen. Laatst had ze geknoeid met haar melk. Toen heeft ze zelf de vlek opgedweild! En als ze iets vies tegenkomt, neemt ze het mee naar de vuilnisbak en zegt:"Bah!". Mamma denkt dat ze zo een koeienkop van Nienke's houten puzzel kwijtgeraakt zijn..

De laatste dagen hebben mamma en Nienke steeds ruzie over het fietsstuur van mamma. Zij heeft haar eigen stuurtje goed in de gaten, maar dat van haar mamma is natuurlijk veel mooier. Mamma mag het dan ook helemaal niet meer vasthouden. Tja, dan komen ze niet ver. Dus dan fiets mamma met een huilende Nienke door de stad!

Mamma & Nienke gaan schoenen aan uitzoeken, maar schoenen passen is niet Nienke's favoriete bezigheid. Erfelijk belast waarschijnlijk, want mamma vindt het ook niet echt leuk. En ja: Nienke heeft een lage wreef. Dus die leuke laarsje kunnen niet, want daar slipt ze in met haar voetjes. Dus nu op zoek naar veterschoentjes of schoentjes met gespen. Het tweetal heeft nog niet alle schoenenwinkels in de stad gehad, want de dure zaken wil mamma bewaren tot papa erbij is!

Ondertussen heeft onze grote meid al een paar dagen een lelijke hoest. Iedereen is verkouden of onderweg, dus het gaat wel weer over. Maar soms heeft ze er erge last van. Toch blijft Nienke er best vrolijk onder!

Nou, weer genoeg over Nienke, die nu rustig naast haar mams in het boek van de h van hen en hik en... zit te lezen.

Geen opmerkingen: