zaterdag 15 september 2001

Een kijktip: Star Trek Night
Londen – We kennen ze allemaal nog. De legendarisch Captain James T. Kirk (William Shatner) van de eerste serie Star Trek, Captain Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) van de Next Generation, Captain Benjamin Sisko (Avery Brooks) van Deep Space Nine en de laatste van het stel Captain Kathryn Janeway (Kate Mulgrew) van Voyager. Ik heb goed nieuws voor alle liefhebbers: Er komt een nieuwe serie. Eindelijk weer eens wat anders, dan die eindeloze herhalingen. De nieuwe captain is wellicht een bekende voor sommigen van ons. Captain Jonathan Archer (Scott Bakula), was ook de ster in Quantum Leap.
De nieuwe serie speelt niet later, maar voor alle andere serie. Hij is ‘slechts’ 150 na nu gesitueerd. Reizen in de ruimte staat nog in de kinderschoenen. Het ruimteschip wordt dus niet door computers, maar door mensen aan de knopjes bestuurd. Maar wees gerust ondanks dat zullen ook de Klingons weer van de partij zijn.
BBC II besteedt morgen de hele avond (van 20.30 tot 01.40 uur) aan 35 jaar Star Trek. Er zijn klassieke afleveringen en ook ontbreken de “making of” en “behind the scenes” niet. Veel kijk plezier.


Star Trek Night


De nieuwe serie

Geen opmerkingen: