vrijdag 2 december 2011

Lekker met port en peertjes

Delft – Ik zag deze week bij een lokale supermarkt een fles port ondersteboven in een hele Stilton kaas staan. Waar de traditie vandaan komt om met kerstmis Stilton te eten waarin een hele fles port is verdwenen, weet ik niet. Maar dat doet er ook niet toe. Ik vind het heerlijk. Het duurt ongeveer drie weken voor de fles port in de kaas is verdwenen. Wil je het dus voor de kerst verkopen, dan moet je er als kaasboer op tijd mee beginnen. De blauwschimmelkaas heeft een tamelijk sterke geur, maar is verrassend zacht van smaak. Traditioneel drink je er een glaasje port bij. Alleen met kerst zit die port in de kaas. Ik weet uit ervaring dat deze variant ook heel lekker is met peertjes. Je moet de peertjes dan niet met rode wijn, maar in rode port koken. Het gekookte nog warme peertje op een schoteltje, dik schijfje Stilton met port er op en garneren met geroosterde walnoten. Een heerlijk en bovendien makkelijk dessert voor een kerstmaal.

2 opmerkingen:

Martien en Nella zei

Wij vinden het zonde van kaas en port! Geef het ons maar apart en dan smullen wij er heerlijk van! Je dessertvariatie met de stoofpeertjes is een goeie, mmm........maar je snapt dat ons dikke schijfje Stilton zonder port is.Zo is er voor ieder wat wils,gelukkig.Geniet ze als je aan de portStilton begint.Nog even wachten...in jou geval.

Saskia zei

Dat toetje, daar teken ik voor!