maandag 10 oktober 2011

Dieuwertje pakt een prijs

Eindhoven - Zondag had Dieuwertje haar eerste zwemwedstrijd. En niet in haar eigen zwembad, maar in het Pieter van den Hoogenbandstadion in Eindhoven. Wie had er verwacht dat zij ook nog in de prijzen zou vallen? Het was reuze spannend, want wat moet je allemaal doen tijdens een wedstrijd? Natuurlijk moet er een tas ingepakt worden met eten en drinken, slippers, extra kleding voor over een nat pak (om toch een beetje warm te blijven) en natuurlijk zwempak, zwembril en badmuts.
Dieuwertje in baan 5

Dan begin je met inzwemmen om het zwembad te verkennen en op te warmen.
De zwemmers zijn ingedeeld naar leeftijd, slag en afstand. Dieuwertje ‘s eerste wedstrijd was 25 meter rugslag. Al crawlend naar de overkant van het bad zwom ze lekker door.
Dieuwertje krijgt de prijs uitgereikt.

Haar tweede afstand was 25 meter schoolslag. Dat ging veel sneller dan wij de laatste keer hadden gezien. En dat bleek ook: ze werd derde! Op naar de volgende wedstrijd op 6 november, dan in haar eigen "Den Ekkerman" in Veldhoven.

Een bijdrage van Saskia

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Knap gedaan Dieuwertje. Gefeliciteerd!
Tante Nellie

tante Nella zei

Hee wie had dat gedacht van die frele Dieuwertje! Goed gedaan meisje, knap!Een echte zwemmedaille, de eerste van een lange reeks?

Floris. zei

Knap hoor Dieuwertje. Gefeliciteerd!