vrijdag 9 december 2005

Een rustig dagje in Cambridge

Cambridge – Het was woensdag een heldere zonnige herfstdag. Een beetje fris, maar uitstekend voor een bezoek aan studentenstad Cambridge. We waren zonder plan naar het stadje aan de Cam gereden. We dwaalden langs de bekende plekken en gebouwen. We liepen dus ook langs The Backs. Dat is de naam van de strook gras tussen de achterzijde van de universiteitsgebouwen en de oever van de rivier de Cam.

The Backs.

Corien bewondert op de foto vandaar het fraaie King’s College. We liepen ook over de binnenpleinen (courts) en door de gebouwen van het St. John’s College. We staken via de Brug der Zuchten de rivier weer over.

Bridge of Sighs.

Frans staat op de Kitchen Bridge. Vandaar kun je de Bridge of Sighs – een kopie van zijn Venetiaanse naamgenoot – heel goed bewonderen. St.John’s college is het op een na grootste college van Cambridge. Het ligt aan beide zijden van de rivier en wordt door deze twee bruggen verbonden. Ook in deze tijd van het jaar waren er studenten aan het punteren. Ze steunen op een lange stok en duwen de platte bootjes kalmpjes over de rivier, terwijl hun studiegenoten achteroverliggen.

Geen opmerkingen: