zaterdag 19 maart 2005


Raam met jouw naam


Kun je een bekende naam vinden?Leiden – Wil je dat jouw naam in Leiden een mooie plaats krijgt in de Pieterskerk? Dan is die mogelijkheid nu voor 2100 mensen aanwezig. Dus heb je een innige band met de oudste universiteitsstad van ons land, dan is er nu een kans om dat te tonen. In de Pieterskerk mogen 2100 mensen hun naam in de nieuwe glas-in-loodramen laten brandschilderen. Het geld dat zij daarvoor moeten betalen, gaat naar de restauratie van de kerk. De kerk kan ook best wat gebruiken, want de totale kosten van de restauratie bedragen 18 miljoen euro.
Burgemeester Henry Lenferink van Leiden onthulde eerder deze week het eerste paneel met de namen. Aansluitend werd de inschrijving geopend voor mensen die hun naam eveneens vermeld willen zien. Het basistarief is 50 euro, daar komt 25 euro per letter bij.
De Pieterskerk verwacht een half miljoen euro over te houden aan de actie, die ”Ramen met Namen” heet. Volgens de Stichting Pieterskerk Leiden herstelt zij met het project een Oudhollands gebruik. Vroeger kwam het vaker voor dat in kerken namen werden vermeld uit dank voor giften.
Eerder werd de restauratie van het orgel in de Pieterskerk al gefinancierd met bijdragen van mensen die orgelpijpen adopteerden. Hun namen zijn niet in de pijpen gegraveerd, zij kregen een certificaat als blijvende herinnering aan hun donatie

Geen opmerkingen: