donderdag 8 juni 2006

Schilderen bij Kunst & KO


Hazerswoude-Rd – In het Rembrandtjaar togen mijn collega’s en ik op de fiets vanuit Voorschoten naar de geboortestad van Rembrandt, Leiden zoals je wel weet.
In het atelier van Kunst & Ko in de Marktsteeg, naast de Lakenhal, zijn wij ontvangen door Kees in de winkel bij het atelier.

Er stonden ezels klaar.

Hier kan je schilderijen kopen, de Rembrandtmunten, Rembrandtwijn en nog veel meer artikelen die verwant zijn aan schilderen, maar dit jaar vooral aan Rembrandt. Boven de winkel is een atelier en daar stonden schildersezels opgesteld waarachter wij plaats mochten nemen. Op de meeste ezels hing een plaatje dat je na kon schilderen anders is het voor onervaren schilders erg moeilijk om zo’n doek te vullen met een schildering.

Nella aan het werk achter haar ezel.

Na wat potloodschetsen zijn we aan de slag gegaan. Het viel niet mee. Het voordeel is dat we met olieverf aan het schilderen waren en dat heeft de eigenschap dat je betrekkelijk snel er weer over heen kan verven, altijd handig als het fout gaat. Alle collega’s hebben zitten zweten, maar het leverde hele leuke en verrassende doeken op.

Dit kunstwerk is het resultaat van de inzet van Nella.

Voor alle werkjes verwijs ik je graag naar de website van school. Klik voor de foto’s hier.

Een bijdrage van Nella

Geen opmerkingen: