maandag 6 februari 2006

Rembrandt van ijs


Leiden – In Leiden, de geboorte stad van Rembrandt van Rijn, is dit jaar veel te doen in het kader van "Rembrandt 400". Zo is er een expositie "Rembrandt Moeder", er zijn Rembrandtmunten, die in Leiden ook als betaalmiddel zijn te gebruiken, en verder geeft de TPG een postzegel uit van € 0,39. Maar er zijn nog veel meer activiteiten.

Nella bekijkt de ijzige tentoonstelling.

Als geboren Leidenaren en bewonderaars van de schilderkunst van Rembrandt van Rijn zijn Nella en ik gisteren naar het ijs & sneeuw sculpturenfestival over Rembrandt van Rijn in de Groenoordhallen geweest.

Zestig professionele sneeuw- en ijskunstenaars afkomstig uit landen als Rusland, Estland, Oekraïne, Tsjechië, België, Ierland, Engeland, Finland Zweden, Spanje, de VS, Canada en Nederland in twee weken tijd deze zeer kunstige expositie gebouwd.

Bij een temperatuur van min 8 graden hebben wij de prachtigste kunstwerken gezien. Voor de bouw van deze sculpturen is in totaal 400.000 kilo sneeuw en 250.000 kilo ijs gebruikt. Hieruit hebben 60 professionele sneeuw- en ijskunstenaars afkomstig uit landen als Rusland, Estland, Oekraïne, Tsjechië, België, Ierland, Engeland, Finland Zweden, Spanje, de VS, Canada en Nederland in twee weken tijd deze zeer kunstige expositie gebouwd.

De expositie is nog tot 26 februari te zien.

De expositie is nog tot 26 februari te zien en voor wie de expositie liever bij betere temperatuur wil bekijken, kan via de site van de tentoonstelling een dvd van en over de tentoonstelling bestellen.

Een bijdrage van Martien

Geen opmerkingen: