dinsdag 13 september 2005


Eendjes racen in de gracht


Delft – Afgelopen zaterdag waren Corien & ik, samen met nog enkele honderden enthousiaste plaatsgenoten, getuige van de jaarlijkse eendjesrace. Na het startsein is het de bedoeling dat de eendjes door het grachtenwater van de Molslaan naar de finish racen. Het werd zaterdag al snel duidelijk dat plastic badeendjes daar niet optimaal voor zijn toegerust. Uiteindelijk won, na een half uur ploeteren, een paars eendje. Het zwom als eerste in de hand van de notaris.

Drieduizend eendjes in de gracht van de Molslaan.

De Lions Club Delft organiseert deze Delftse Eendenrace al een aantal jaren. De opbrengst van de race gaat naar een goed doel. Dit jaar was dat de Voedselbank. Je kon een eendje voor de race adopteren voor 5 euro. Onder op het eendje stond een nummer. De eerste elf eendjes bezorgden hun sponsor een prijs. De hoofdprijs was een weekend in het Parijse Disneyland. De drieduizend eendjes vonden zaterdag allemaal een sponsor en mochten dus allemaal van start gaan.

De president van de Lions Club wacht op de winnaar.

De brandweer stuwde het water in de gracht met een krachtige straal op. Twee duikers van de brandweer droegen ook nog hun steentje bij aan de race. Zij stuwden met brede armgebaren de eendjes naar de notaris aan de eindstreep. Het was niet makkelijk voor de vrolijk gekleurde diertjes, want de dikke laag kroos maakte het lastig. Het publiek hielp de eendjes in hun enerverende wedstrijd. Zij schreeuwden en klapten hun favoriete eendje over de finish.

klik hier voor de film van de race.

Geen opmerkingen: