zaterdag 25 juni 2005


Geniet er van


Het is eerst even afzien, maar daarna kwam toch nog het grote genieten.Delft – Gistermorgen was het dan zover. De temperatuur kwam in De Bilt boven de dertig graden. Dat wil zeggen dat er sprake was van een officiële hittegolf. We spreken overigens pas van een hittegolf wanneer het in de Bilt vijf dagen achtereen warmer is dan 25 graden. Daarvan moeten er drie dagen warmer zijn geweest dan 30 graden. Dat is nu het geval. Volgens deskundigen komt dat in juni niet veel voor, dus geniet er van.
Wat doet een mens op zo’n snikhete dag? Wij ruimden de schuur op!
”Wat een bizarre keus”, hoor ik je denken. We wilden natuurlijk in de tuin zitten, maar bedachten dat we daar de tuintafel bij wilden hebben. Die moest dus even uit de schuur gehaald worden. En van het een komt het ander. Voor je het weet heb de schuur helemaal leeg en wordt hij aangeveegd en opgeruimd. Maar daarna hebben we tot in de kleine uurtjes in de tuin gezeten. En op de tafel stonden de glazen met de koele drankjes.

Hoe komen jullie de hittegolf door? Lig je bij het zwembad? Ben je op je werk? Maai je het gras? Geniet je van een koel drankje? Maak er een foto van en stuur deze op naar ODD.

Geen opmerkingen: