zaterdag 24 april 2004


Delft is er klaar voor


Met zorg worden de laatste bloemen aangebracht ter verfraaiing van de toegang tot de Oude Kerk waar straks de kerkelijke inzegening plaatsvindt van prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit. De gehele week is aan de versiering gewerkt.Delft – Het historische centrum van de Prinsenstad is vandaag weer het decor van een Oranjegebeurtenis. Prins Johan Friso en mevrouw Mabel Wisse Smit treden er in het huwelijk. Friso en Mabel kozen voor Delft vanwege de historische banden tussen het Huis van Oranje-Nassau en onze stad. In het stadhuis zijn 50 genodigden aanwezig zijn, in de kerk maken 1400 gasten hun opwachting.
Tot en met gisteren is er met man en macht gewerkt om de stad er zo fraai mogelijk te laten uitzien. Aan de bloemen die de ingang tot de Oude Kerk opsieren werden gisteren de laatste hand gelegd.

Burgemeester Hein van Oorschot voltrekt in het stadhuis het burgerlijk huwelijk. Ds. Carel ter Linden leidt de inzegening in de Oude Kerk. Hij bevestigde ook de huwelijken van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta en van prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst.  Gisteren werden de laatste voorbereidingen getroffen voor het huwelijk van prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit.Buitenlandse koninlijke gasten zijn de Noorse koning Harald, de peetvader van Friso, sheikh Salman van Bahrein, prins Hassan bin Talal van Jordanië en prins Kyril uit Bulgarije. Zij zijn in gezelschap van hun echtgenotes. Een van de bruidsmeisjes is Anna van Lippe-Biesterfeld, het 3-jarige dochtertje van prins Maurits en prinses Marilène.

Het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit is op televisie te volgen tussen tien uur ’s morgens en ongeveer kwart over één 's middags. In het Prinsenhof is een tijdelijke studio waar Maartje van Weegen commentaar geeft bij de beelden. Er zijn niet alleen beelden te zien van de twee plechtigheden, ook is er aandacht voor de publieke belangstelling, de aankomsten van de gasten, de familie en het bruidspaar.



Geen opmerkingen: