zondag 14 maart 2010

Squirrel pie and chips

People go nuts for squirrel pie.York – Als je in Groot-Brittannië lekker wilt eten, moet je drie keer ontbijten. Dat riep men zo´n twintig jaar geleden nog. Een uitgebreid Engels ontbijt is inderdaad niet te versmaden, maar het is lang niet meer het enige dat de moeite waard. Je kunt in Engeland heel lekker eten. Maar ook vroeger kende de Britse gastronomie al heerlijke recepten. Ik geniet graag van een steak and kidney pie. Maar er zijn veel meer hartige taarten die de moeite waard zijn. Chicken and mushroom pie is ook een heerlijk gerecht bij de lunch. Ook pies met een zoete vulling doen het goed. Kies als dessert een heerlijke blackberry pie, apple pie, lemon meringue pie, mince pie of rhubarb pie.
In, The Black Swan, een pub in York, zien de klanten sinds kort ook een nieuw soort pie op de kaart. Het menu vermeldt daar squirrel pie and mash. (eekhoorntaart met aardappelpuree). De pub stond al bekend om zijn game (wild) pies. Je kon er al heerlijke rabbit (konijn), pigeon (duif) en hare (haas) pies bestellen, maar nu is daar dan de squirrel pie bijgekomen. Het is in korte tijd een populair gerecht geworden. Er komen veel nieuwe klanten op af. Het gaat om grijze eekhoorns. Die worden door de Britse jachtopzieners geschoten om de inheemse rode eekhoorns te beschermen. De pies worden geserveerd met patat. Kom je in de buurt van The Black Swan dan zou ik het zeker proberen.

Geen opmerkingen: